Alman pentupäiväkirja 2006

14.8.06 Pennut ovat täyttäneet 7 viikkoa ja viime viikko oli jännittäviä asioita pullollaan. Autokyytiä pennut ovat saaneet satoja kilometrejä. Tiistaina tehtiin hyvin onnistunut Jyväskylän / Palokan reissu. Keskiviikkona oli el. lääk. tarkistus ta torstaina silmäpeilaus. Kaikki sujuivat hienosti ja silmät olivat kaikilla terveet. Nyt vain odottelemme uusia isäntiä ja emäntiä innolla. Tänään pojat lähtee jo omiin koteihinsa. Tytöt vielä hetken odottelee sopivaa ajankohtaa. Kaikille uusille pennunomistajille toivon antoisia hetkiä uuden perheenjäsenen kanssa. Ei muuta kun kuono kohti uusia seikkailuja!

Galvin:

Gambler ”Vissy”

Gannon

Gertrude ”Kerttu”

Glendora


7.8.2006 Pennut ovat 6 viikkoisia. Ovat kasvaneet kovasti ja suurentavat reviiriään ulkosalla. Kyllä porukalla uskalletaan ihan minne vaan ja vauhdilla. Viralliset nimet on sitten annettu ja osalla on jo kutsumanimetkin valmiina. Nyt alkaa viimeinen viikko kasvatuskodissa ainakin osalla pennuista. Alla kuvia. Vasemmalta ylhäältä urokset; Gambler, Galvin, Gannon. Alarivissä vasemmalta tytöt; Gertrude ja Glendora.

31.7.2006 Pennut on täyttäneet 5 viikkoa ja leikit kovenee. Kuvaaminen on kyllä melko työlästä, mutta jotain saatiin aikaan ammattitaitoisen kuvaajan kera. Kiitos Outille urakoinnista. Nyt ollaan joka päivä käyty autolla reissussa. Ekalla kerralla se oli yhtä huutoa, mutta nyt alkaa jo sujumaan. Almaa ei kyllä kovin usein enää kiinnosta pitää maitobaaria auki, enkä yhtään ihmettele. Yhtä kovaa, kun minun varpaisiin, käy kiinni tissiin niin ihmekkös tuo. Viikon päästä onkin edessä ensimmäinen pitkä matka, kun lähdetään Saria tapaamaan Palokkaan. Ensi viikko on muutenkin kiireinen kaikkine tarkastuksineen. Kuvia alla.


Uros (5 vk)

Uros (5 vk)

Uros (5 vk)

Narttu (5 vk)

Narttu (5 vk)

24.7.2006 Pennut ovat täyttäneet 4 viikkoa ja ulkoilleet säännöllisesti. Nyt siellä jo uskalletaan mennä ihan eri tyylillä, kun niillä ekoilla kerroilla. Jostain syystä kaikkea pitää maistella, mitä eteen tulee. Almakin tarjoilee juomaa ”seisovasta pöydästä” kätevästi. Myös kiinteää sapuskaa uppoaa jo ihan eri tyyliin ja toinen matokuuri on annettu. Sisällä ollaan juostu pitkin kämppää ja ei enää millään haluttaisi olla pentuhäkissä, edes öitä. Halutaan tietysti siellä kaikki muutkin. Pennut pitää ensin väsyttää ulkoilemalla ja sisällä riehumalla, niin sitten saa ne hyvin nostettua häkkiin ja nukkumaan.


Uros 4vk

Uros 4vk

Uros 4vk

Narttu 4vk

Narttu 4vk

18.7.2006 Pennut on täyttäneet 3 viikkoa ja paljon uusia jännittäviä asioita on tullut vastaan. Ollaan siirrytty pienestä pentulaatikosta tilavaan aitaukseen ja aloitettu kiinteän ruoan syöminen. Parin päivän harjoittelun jälkeen se syöminen alkoi sujua jo melko mallikkaasti. Myös ulkona ollaan ehditty käydä. Tosin kovin paljoa siellä ei vielä ei liikuttu, oltiin vaan jähmettyneinä rivissä kun sotilaat. Taisi aurinko olla pienille silmille vähän turhan kirkas. Kuvat alla Outi Toni

Uros 3vk

Uros 3vk

Uros 3vk

Narttu 3vk

Narttu 3vk

10.7.2006 Pennut ovat kasvaneet kovasti ja suurimmat ovat jo n. 900g painoisia. Silmät ovat auenneet muilla paitsi ekalla uroksella. Tänään pennut ovat saaneet ensimmäisen matolääkkeen. Alma hoitaa pentujaan upeasti ja maitoa tuntuu riittävän kasvuvauhdista päätellen. Vielä päästään suhtkoht helpolla mutta loppuviikolla varmasti vauhti kiihtyy. Nyt jo vähän laatikossa treenataan kävelemistä huteroilla jaloilla ja haukkumista, mikä kyllä kuulostaa melko huvittavalta. Kuvat alla: Outi Toni


26.6.2006 Alman pennut, 3 urosta ja 2 narttua, syntyivät tänään. Olivat isoja möhköjä, keskim. yli 400g / pentu. Alma hoitaa hienosti katrastaan.

18.6.2006 Alman tiineys on sujunut ihan ohjekirjojen mukaan. Toivottavasti myös loppuun asti. Tuleva emo on todella pirteä, syö vielä tosi ahneesti ja lenkkeilee säännöllisesti. Tosin nyt nämä helteet hieman rajoittavat liikkumista ja tietysti myös iso maha. Tara-mummo on lähtenyt hoitoon Osmon kotiin ja pentulaatikko on valmiina. Siihen on jo käyty tutustumassa tai siellä makoillaan paljon ihan muuten vaan.
Meillä ei sitten juhannusta paljon muuten vietetä, kun vain odotellaan rauhassa, koska alkaa tapahtumaan. Onneksi jään lomalle ensi perjantaina.