PK-SM kisoista Kemijärven leiriin 16 – 25.8.2008

16.8.2008

äänekoskella oltiin lauantaina joskus kymmenen kieppeillä, seurailtiin tottiksia jännäten tuttujen ja tuntemattomien taitavien koirakoiden suorituksia. Illaksi menimme tuttavapariskunnan mökille Ahvenlammen leirintäalueelle. Siellä laitoimme teltan pystyyn heidän mökin eteen. Vettä tulikin sitten kaatamalla koko illan ja yön. Koirat yöpyivät autossa ja me… teltassa! Teltta on sen verran hyvä, että kuivana pysyttiin, vaikka Riikka sitä hieman epäili. Illalla piti pari kertaa käydä tsekkaamassa, että telttaan ei sada. Grillattiin, juotiin ”limua” ja Riikka kävi jopa uimassa… Hrrr!  Vaikka vettä satoi koko ajan!
Vesi oli kuulemma hyytävän kylmää.  Sen uskon, itse en ui kun juhannuksena ja silloinkin veden on oltava 25 asteista. 

telttamajoitus 018_small

17.8.2008

Seuraavana aamuna taas armoton auton pakkaaminen. Kait meistä tulee vielä mestareita siinä, kun tarpeeksi usein tehdään. 
Kisapaikalle ei pidetty kovin kovaa hoppua, olihan pitkä päivä vielä edessä. Onneksi sade oli sentään lakannut aamusta. 
Se helpotti hieman sitä teltan kokoamista. Saimme sen kisapaikalla pukuhuoneeseen kuivumaan.
Seurailtiin IPO koirien tottiksia ja puruja odotellen samalla maastosta uutisia.

Bordercolliella oli jälleen loistava menestys:

Haun kultaa voitti Tending Volition ja Hanna Orava, jäljellä ylsi hopealle Tending Versatile ja Anne Talasmäki
ja viestillä niinikään hopealle upeasti Moonligts Mania’s Charisma nuorten ohjaajiensa Emmi Lavikan ja Shanti Karisen kanssa.

VALTAVASTI ONNEA MITALISTEILLE! 
 

Jäimme äänekoskelle vielä yhdeksi yöksi ja päätimme nostaa hieman majoituksen tasoa.
Otimme Nelostien lomamökeistä pienen mökin.  Mökissä kuivateltiin taas telttaa ja päätettiin, ettei enää siihen mennä.
Vettä kun satoi ihan kiitettävästi alkuviikosta. 

nelostien lomamokki, toinen yo 2008 058_small

18.8.2008

Maanantaina haettiin Taran lääkkeet paikallisesta apteekista ja lähdettiin jatkamaan matkaa pohjoiseen. 
Ajettiin melkoinen rupeama ja päädyttiin Ristijärven pirtille. Vettä satoi kaatamalla koko yön ja
oltiin tyytyväisiä, ettei oltu teltassa. Mökki oli tosi pieni, että se siitä tason nostosta… 

ristijarven pirtti, kolmas yo 2008 061_small

19.9.2008

Tiistaina otettiin kohteeksi ensin Ukko-Halla Hirvensalmella. Mutta se oli niin kuollut paikka,
että päätettiin ajaa saman tien Kuusamoon asti. Matkalla törmäsimme Hiljaiseen kansaan…

karhunkierros ja kemijarvi 2008 064_small

…ja Riikkakin löysi sieltä heti oman kullan

se oikea 2008 066_small

Kuusamossa sitten majoituksen taso nousikin reissun korkeimpaan arvoon. 
Ei voitu vastustaa kiusausta upeasta kelohonkamökistä saunoineen, tiskikoneineen ja telkkareineen Petäjälammen rannalla. Ympäristössä oli mahtavat lenkkimaastot koirille. Pääsin myös vihdoin Riikan 
riemuksi katsomaan Pekingin Olympialaisia!  Siellä oltiinkin kaksi yötä.  Tulipahan sitten minunkin heitettyä se talviturkki pois ja käytyä uimassa. Vesi oli kyllä jäätävän kylmää, mutta olo oli mitä mainioin sen jälkeen. 

20.8.2008

Keskiviikoksi olimme suunnitelleet kiertävämme Pienen karhunkierroksen, 12 km. Onneksi sade vihdoinkin hellitti ja pääsimme pilvipoudalla matkaan. Tara-mummeli jätettiin suosiolla mökkiin huilaamaan ja lähdimme vain hulivilisakin kanssa retkelle. Eväät reppuun ja menoksi.  Alkumatkan pidimme koiria kiltisti kiinni, mutta jossain vaiheessa ote hieman löystyi.  Poroja näkyi vain ekalla kilometrin pätkällä, sen jälkeen vaan ihmisiä.  

Mielestäni siellä oli yllättävän paljon porukkaa liikkeellä, kun otti huomioon, ettei sää ollut paras mahdollinen. Tai jos oikein ajatellaan, se taisi just olla sopiva. Hiki tuli jo heti alkumatkasta, sen verran nousua ja laskua oli.  
Pitkospuut ja raput olivat myös tosi liukkaita koko yön jatkuneen sateen jäljiltä.  Pari kertaa pysähdyttiin paistamaan nuotiolla makkaraa ja huilaamaan.  Aikaa käytettiin reilu 5 tuntia.  Sen verran nousua ja laskua oli että jalat tulivat hieman kipeiksi. Niitä sitten illalla saunassa paranneltiin ja Riikasta kuoriutui varsinainen vesipeto, kun monta kertaa piti käydä uimassa… Itse en enää mennyt.

21.8.2008

Torstai-aamuna jälleen kerran pakattiin autoa!  Se alkoikin käymään jo rutiinilla ja tuntui, että autoon oli tullut lisätilaa jostain kumman syystä.  Tai sitten olimme vain oppineet!  Vielä viime siivoukset mökissä ja auton keula kohti Kemijärveä.  Poroja näkyi melko paljon matkan varrella, kuin myös upeita haku- ja jälkimetsiä, vaikkakin maisemat olivat melko yksitoikkoiset. Olimme hyvissä ajoin leiripaikalla Kultaniemessä ja aloimme saman tien majoittautumaan.  Pikkuhiljaa muukin porukka saapui perille ja päästiin aloittamaan varsinainen leiri.  Leiriläisiä oli paikalla 15 henkeä ja koiria 23. Torstai-illan ohjelmassa oli jo perinteeksi muodostunut esineruutu.  Illalla saunottiin ja rohkeimmat kävivät uimassa, joihin tällä kerralla kuuluin. 

22.8.2008

Perjantaiaamu alkoi upeassa auringonpaisteessa ja lähdettiin porukalla metsään. Osa meni jälkiä tekemään ja osa hakutreeneihin. Luulimme jo pääsevämme hommiin ilman sadetta, mutta yhtäkkiä taivas repesi ja vettä tuli varmaan reilun puolen tunnin ajan kaatamalla.  Outi ja Turo menivät rohkeasti rankkasateessa vaan treenaamaan.  No vettä tuli niin paljon ja sen verran kauan, että oli pidettävä tauko ja mentävä vaaralle Leenan majalle grillaamaan ja niinikään perinteisille  nokipannukahveille ja letuille. Kyllä maistui taas hyvältä.  Siellä saatiin myös kaikki märät vaatteet ja tuolitkin kuiviksi.  Sitten taas jatkamaan treenejä. Tuon rankkasateen jälkeen sade ei enää kiusannut meitä ollenkaan koko leirillä.

23.8.2008

Tästä eteen päin kuvat: Leena Kostamo, Outi Toni, Nina Korhonen ja Anita Korhola

Lauantai oli taas perinteinen tokokisapäivä, johon leiriläisistä osallistui 7 koirakkoa. Osa porukasta oli niin jännittynyt ettei kyennyt syömään, ei juomaan mitään aamulla.  Itse jännitin varmaan enemmän kun omia kisojani, olihan 3 kasvattiani alokasluokassa, Fria ja Riikka sekä Loru ja Päivi ihan ekaa kertaa ja oikeestaan myös Turo ja Outi. Oli Outin ensimmäinen tokokisa Turon kanssa. Isäntä kun on sairaslomalla, eikä pystynyt lähtemään ollenkaan leirille.  Mutta kaikki suoriutuivat upeasti urakastaan. Riikkakaan ei ehtinyt paljon tressaamaan, kun piti hätäisesti hoputella  kehään. Ehkä se oli vaan hyväksi.

Loru ja Fria saivat yhden nollan seisomaan jäämisessä, mutta silti kummallekin ykköstulos Lorun sijoittuessa 2. pistein 167 ja Fria 3. pistein 162.5.   Turon ja Outin tiputti luoksetulon kallis liike, joka meni nollille. Pisteitä kasaan 147,5 ja 5.s sija.  Osa-aluepisteet kunkin koiran omilla sivuilla. Olin tosi tyytyväinen ja kaikille kilpailijoille jäi hyvä maku suuhun kisasta. Siitä on hyvä jatkaa!  Vielä kerran Riikalle ja Päiville koirineen suuret onnittelut 1.s tuloksista.

Tokokisojen jälkeen lähdettiin vielä innokkaasti viestitreeneihin. Olivathan koirat olleet suhtkoht  paikallaan lähes koko päivän.  Koirat kyllä innostuvat siitä touhusta, kun näkevät toisten juoksevan. Omista häirikkökoiristani ei kyllä oikeita viestikoiria tulisi, kun huutavat kurkku suorana lähtöpaikalla. Ensimmäistä kertaa viestillä olleet koiratkin lähtivät hyvin matkaan, kun konkari Vinski laitettiin ensin mallia antamaan muille.  Osa osallistujista oli niin innokkaita, ettei saanut kuin kantamalla pois radalta. 

Alla kuvatunnelmia viestiltä!

Illalla taas kerran grillattiin ja samalla puitiin päivän tokokisoja.  Juhlittiin tokon ykköstuloksia ja myös muutamia synttäreitä sekä yhtä KVA:ta. Arja ja Otto (Pikkupaimenen Maximum Speed) saavuttivat KVA-arvoon oikeuttavat tulokset jäljeltä juuri sopivasti ennen leiriä ja sen kunniaksi maistelimme kuohuviiniä ja uunijuustoa.

Mahtavat onnittelut vielä Arjalle ja Otolle! 

leiri_kvakippis_small.jpg

24.8.2008

Sunnuntaina olikin sitten vuorossa leirin kohokohta eli Olympialaiset.  Ratamestarit olivat laatineet taas kinkkisen radan, joka vaati notkeutta ja nopeutta myös ohjaajalta.  Kisa oli tänä vuonna äärimmäisen tiukka ja huomasi heti, että harjoitteluun oli myös panostettu 😉

Kisan voitti kuitenkin ylivoimaisesti Riitti ja Tiia, hyvä kakkonen oli Santeri ja Sinko ja kolmas saman perheen Minna ja Hana. Jumbopalkinnon sen sijaan sai Redi ja Nina. Redistä oli paljon mukavampaa haistella tyttöjen pisuja, kun totella emäntää. Itse urakoin radalla 4 kertaa, ensin omat koirat ja sitten vielä Turo.  Sijoituksemme oli siellä jossain puolenvälin paikkeilla kaikilla koirilla, jopa mummeli Taralla.  

Alla kuvia Olympialaisista:

Kisojen jälkeen sitten siivosimme mökit, joimme läksiäiskahvit ja söimme Leenan  loihtimaa  perinteistä  täytekakkua ja sitten kuonot kohti etelää.  Ajoimme lähes yhteen rytkyyn n. 10 h Joutsaan Päivin mökille yöksi ja seuraavana päivänä kotiin.  Kiva on olla matkalla, mutta oma sänky on paras paikka nukkua.  Kiitokset Riikalle ja Frialle mukavasta matkaseurasta ja apukuskina olosta.  Ensi vuonna uudestaan ja toivottavasti leiri on pidempi!

Tässä koko leiriporukka yhteiskuvassa


leiri_ryhmakuva.jpg

Briskness-leiri 20-22.8.2010

Perjantaina  aamupäivällä 20.8 Scudon nokka lähti kohti Häijäätä Sastamalan kunnassa sijaitsevaa Koiviston Kestikievaria.
Kyytiin tulivat Marianne ja Riikka, joiden kanssa katsottiin ja merkattiin meille hakuradat ja käväistiin katsomassa jälkimaastot.
Leirille oli tulossa reilu 20 henkeä ja koiria oli 25.  

leirikuva2010.jpg

Porukka valui leiripaikalle pikkuhiljaa illan mittaan ja klo 19.00 mennessä kaikki olivatkin jo suurin piirtein paikalla ja majapaikat katsottuna.
Itselläni oli huono tuuri, koska molemmat likat, sekä Ilona että Alma olivat juoksussa. Ilonalla vielä nappipäivät ja Almallakin melkein. 
No, molemmat koirat olivatkin sitten koko ajan autossa ja myös nukkuivat siellä yönsä. Pihalla eivät olleet kun vasta sunnuntaina, 
kun kaikki muut olivat jo lähteneet.  Käytin ne 3-4 kertaa päivässä lenkillä metsätien päässä kaukana muista koirista. 
Eivät nuo näyttäneet kovin paljon siitä häiriytyvän kuin ei myöskään leirillä olevat urokset. Paljon en sitten omilla koirilla tehnyt, 
ainoastaan Ilona ajoi jälkimetsässä yhden jäljen. 

Perjantaina sopparuoan jälkeen tehtiin ihan lähimetsään esineruutu ja juuri kun ekan koiran oli määrä mennä ruutuun, 
ruudusta pölähti melkoinen parvi maa-ampiaisia. No eipä muuta kun siirtämään ruutu toiseen paikkaan. 
Kaikki halukkaat saivat tehdä esineruudun ja melko hyvin ehdittiinkin ennen hämärän tuloa.  
Loppuilta kuluikin sitten rattoisasti virvokkeita nauttien ja seurustellen. 

Viikonlopuksi säätiedotukset olivat luvanneet kunnon sadetta mutta meitä säät kyllä suosivat. Lauantai oli todella hieno päivä. 
Runsaan aamiaisen jälkeen lähdettiin kaikki metsään. Porukka oli jaettu kolmeen osaan; yksi sakki lähti 10 km päähän jäljelle ja 
kaksi muuta porukkaa lähimetsään tehdyille hakuradoille.  Metsässä sitten oltiinkin aina ruokaan eli klo 14.00 asti.

Herkullisen ruoan jälkeen oli pieni luova tauko ja sillä aikaa Mariannen kanssa suunniteltiin temppurata pihamaalle.  
Radasta tuli sopivasti haastava kaikille ja hauskoja tilanteita oli runsain mitoin.  Outi otti hauskoja kuvia erilaisista tilanteista.

Temppuradan voitti ylivoimaisesti Ossi ja Sanna. Ossi oli kyllä ylpeän näköinen maitorattaiden kyydissä nenä menosuuntaan päin. Ihan ansaittu voitto Ossille. Toiseksi temppuradalla tuli belggari Remo ja Maija, kolmanneksi Starsky koira Rölli ja Riikka G.  Paras Briskness-koira temppuradalla oli Loru ja Päivi. Omista koirista Kira teki viimeisenä radan ulkopuolella kisan.  Tulihan vähän sellainen Spede Pasanen tunne sen jälkeen, kun huomasin että Kirahan tekee pohjat radalla. Spedehän tahtoi aina voittaa kaikki kisaajat siellä omassa ohjelmassaan. Erona oli nyt vain, että Spede harjoitteli joka kerta, me taas ei… 😉  Vaikka sellaistakin vihjailua kuului.  Olin yllättynyt Kiran maitorattailla kyydissä olemiseen, 
kun ajattelin, ettei se pysy siinä sekuntiakaan ja myös muoviämpärin noutoon. 

Temppuradan tulokset: 

  1. Ossi ja Sanna    2.01
  2. Remo ja Maija    2.34
  3. Rölli ja Riikka G.  2.40

Paras Briskness-koira oli Loru ja ohjaajansa Päivi. 

Kira ulkopuolella kisan  1.54 

Temppuradan pisteytys on sen verran kiemurainen että vain voittajakolmikon ja Kiran ajat on näkyvillä.

Mariannen ja Juhan Coxista ( J-pentueen isä ) oli tullut muutama viikko aikaisemmin Muotovalio ja he tarjosivat täytekakkua leiriläisille.  
No, kakun päällä luki virheellisesti Tva ja Kva Coxi…

Minä olin ilmoittanut tekijöille väärin nuo kirjaimet, mutta siitä huolimatta kakku maistui hyvälle. Ehkä se on vaan enne ja katsaus tulevaisuuteen…!

Kakkukahvien jälkeen porukka lähti pienelle luontopolulle, jonne Marianne oli laatinut 11 kysymystä sisältävän visaisen kysymyssarjan koskien Briskness kenneliä ja osa muita yleissivistäviä asioita.

Luontopolulla kysymykset selvitti parhaiten Outin ja Ramin joukkue, toisena oli Päivi ja Loru ja kolmantena uudet bordercollie harrastajat Sabina ja Matti terästettynä Maijalla.

Hanna ja Enni olivat samaan aikaan Hämeenkyrössä etsintäkokeessa ja tietysti jännäsimme miten siellä oikein menee. 
Ja hyvin meni. Enni pokkasi EK 2 koularin hyvällä ykköstuloksella.  Onneksi olkoon!

Luontopolun tulokset:   max pisteet 47

1.Outi ja Rami40
2.Päivi38
3.Sabina, Matti ja Maija30.5
4.Sanna ja Joonas29
5.Katja ja Jedda 26
6.Riikka ja Fria 26
7.Pia ja Juha23
8.Antti ja Johanna21.5
9.Sami ja Mia20
10.Johanna ja Pekko10

Myöhemmin illalla käytiin vielä saunassa ja grillattiin makkaraa.  Sade yllätti meidät lauantai-iltana  mutta se ei enää haitannut, 
kun oli muutenkin jo myöhä ja Nukku-Matti alkoi kutsumaan.

Sunnuntai-aamuna tapani mukaan nousin aikaisin ylös ja lähdin likkojen kanssa perämettään lenkille.  
Siellä oli hyvä käydä, kun ei ollut taloja eikä muita ihmisiä lähelläkään ja koirat saivat juosta irrallaan.

Alun perin olimme suunnitelleet harjoitushakukisaa sunnuntaille, mutta sitten ei tullutkaan tarpeeksi osallistujia,
niin menimme muuten vaan hakuilemaan ja esineruutuun. Vielä ennen ruokailua otimme koiratoton eli koirien juoksukisan. 
Se on sellainen, joka saa koirat aina innostumaan.                                                                            

Koiratoton tulokset:  Pennut alle 1v.  
       
1.Fria9.441.Jeriko10.35 
2.Remo9.97  (belggari)2.Oiva10.63 
3.Osmo10.123.Sohvi10.74 
4.Demo10.16    
5.Jedda10.38    
6.Kerttu10.41    
7.Alli10.59    
8.Roi10.72    
9.Enni10.78    
10.Rölli10.80    
11.Loru10.87   
12.Manu11.01   
13.Ossi11.31   
14.Turo12.34   
15.Heimo12.90   
16.Ima14.15 Jumbo-palkinto Imalle, hernekeittotölkki!   
17.Cosmo16.56  (mäyräkoira, oma sarja)   

Lopuksi jaoimme Mariannen kanssa kisojen palkinnot, Outi otti ryhmäkuvan ja juotiin vielä lähtökahvit makoisan tortun kera.  
Toivottavasti kaikki lähtivät tyytyväisinä koteihinsa monta uutta tuttavuutta rikkaampana.

Haluan vielä kiittää kaikkia leiriläisiä mukanaolosta.  Te kaikki teitte tästä mahdollisen!

SUURIN  KIITOS menee kuitenkin Mariannelle!  En olisi pystynyt tähän yksin…