H-pentueen pentupäiväkirja

Kiran pentupäiväkirja

 
9.2.2008  Tänään sitten hiljaisuus laskeutui Riimukujalle ja kieltämättä on vähän orpo olo. Viimeiset pennut lähtivät ja ainakin Kira tuntuu nauttivan, kun se piraijalauma ei roiku tisseissä. Toivon kaikille pentujen omistajille riemukkaita hetkiä pikkuriiviöitten kanssa ja pidetään yhteyttä! Kiitokset kaikille jotka ovat ollet mukana auttamassa; valokuvaaja Outille loistavista kuvista, studioemäntä Annelle ja naapurin Kaijalle. Erityiskiitos menee webmaster Hannalle äärimmäisen nopeasta sivujen päivityksestä.  ISO KIITOS!
 
 
4.2.2007   Tänään pennut toimivat mannekiineina viimeisen kerran kasvatuskodissaan. Otettiin vapaamuotoiset leikkikuvat ja mielestäni ne onnistuivat hienosti. Kiitos siitä loistavalle hovikuvaaja Outille. Aaposta piti ottaa kuvat kahdesti, kun kuvaaja oli sen mielestä ihan liian mielenkiintoinen. Nimet on sitten selvillä kaikille kuin myös omistajat.  Keskiviikosta eteenpäin joka päivä lähtee pentu uuteen kotiin ja lauantai-iltana talo on hiljainen.  Vähän voi tuntua oudolta, kun kukaan ei herätä öisin. No, itsellä alkaa myös työt ensi maanantaina….
kuvat: Outi Heikkilä-Toni

”Rami” 7vk
Briskness Heed My Warning

”Aapo” 7vk
Briskness Head Hunter

”Raakel” 7vk
Briskness Hole In One

”Senni” 7vk
Briskness Heel To Toe

”Helga” 7vk
Briskness Hocus-Pocus

H-pentujen kuvat: Outi Heikkilä-Toni, studioavustajana Anne Viitanen

30.1.2008  Pennut 6 vk.  Saatiin kun saatiinkin jotain taas aikaiseksi, kiitos ammattitaitoisen kuvaajan, Outin ja mainion peräpään vahdin, Annen.  Löytyi kuvaajalta ja studioavustajilta  jopa vatsalihaksetkin, kun nauratti niin paljon. Helppoa se ei ole, varsinkin kun pennut ovat niin vilkkaita. Seuraavat ns. muotokuvat otetaan, kun uudet omistajat ovat hieman treenanneet pentujen kanssa tuota esiintymistä. 

Nyt ollaan ulkoiltu jo kunnolla ja voi sitä riemua, kun tänään oli lumi maassa. Vahinko, kun oli jo niin pimeää, ettei kuvia saanut. Huomenna se lumi voi olla jo pois!  Vauhti ulkona on kyllä jo melkoinen, että pitää pyytää kavereita avuksi tai delegoida asuinalueen muita asukkaita hommiin. Minulla kun ei ole mitään aitausta tai takapihaa. Onneksi asutaan niin metsän reunassa.

Pennut ovat kyllä melkoisen persoja ruoalle. Varsinkin Aapo ja Rami, jotka ovat nopeimpia syöjiä, pitää hieman vahtia, etteivät tyhjennä myös likkojen kuppeja.  Tarpeet tehdään sisällä pää-asiassa paperille, jos ei olla ehditty mennä ulos.  

Pojat on sitten nimetty virallisesti. Rami on rekisteröity nimellä Briskness Heed My Warning ja Aapo on Briskness Head Hunter.

Tyttöjen nimet on vielä auki. Perjantaina on el.lääkärintarkistus ja mikrosirutus, niin se selviää viimeistään silloin. Perjantaina tehdään myös pentutestit. Seuraavana tiistaina vielä virallinen silmäpeilaus ja sen jälkeen ovat valmiita uusiin seikkailuihin. Toki vielä ensi viikolla otetaan yksi kuvasarja, mutta se on varmaan muuta kun poseerausta….

”Rami” 6vk
Briskness Heed My Warning

”Aapo” 6vk
Briskness Head Hunter

”Raakel” 6vk
Briskness Hole In One

”Senni” 6vk
Briskness Heel To Toe

”Helga” 6vk
Briskness Hocus-Pocus

24.1.2008  Pennut 5 vk ja 2 pv. Kuvat ovat pari päivää ”myöhässä”, mutta haitanneeko tuo. Kuvat ovat jälleen kerran Outi Tonin kamerasta peräisin. Annelle ja Päiville isot kiitokset studioavusta.  Pennut ovat kasvaneet kovasti painojen ollessa 2.4 – 2.7 kg välillä kaikki.  Toinen matokuurikin on saatu ja on jopa jo päästy vihdoinkin vähän ulos. Nyt kun vain ilmat suosisivat!  Tosin tänään oli melkoinen myrsky ja lunta satoi vaakasuorassa, ulkoilu jäi tosi lyhyeen. Kira hoitaa edelleen upeasti pentujaan ja jos en ehdi kakkaloiroja kerätä heti pois, ne kyllä uppoaa Kiran suuhun. Se on vähemmän mukavaa varsinkin, kun usein sen jälkeen tunkee ”suuhun”. 

Rekisteripaperitkin ovat tulleet jo reilu viikko sitten ja alla on viralliset nimet. Sitä, kuka on kukin, ei tiedä vielä kukaan.  Se selviää tässä 1.5 viikon sisällä, kun käydään eläinlääkärin tarkastuksessa, siruttamassa ja silmäpeilaamassa pennut. 

Poikien nimet ovat

Heed My Warning

Head Hunter 

Tytöt ovat

Hole In One

Heel to Toe

Hocus-Pocus 

Ensi viikon kuvat pitäisi olla sitten ne ekat viralliset ”passikuvat”, seisotuskuva ja lähipääkuva. Hiki tulee jo pelkästään ajatuksesta.Tällä hetkellä näyttää siltä, että kaikki pennut ovat varattuja.

”Rami” 5vk

”Aapo” 5vk

”Raakel” 5vk

”Senni” 5vk

”Helga” 5vk

15.1.2008  Urakoitiin oikein kunnolla hovikuvaaja Outin ja Kidi-Annen kanssa, että saatiin joitakin julkaisukelpoisia otoksia. Sekä kasvu- että liikkumisvauhti kiihtyy samaan tahtiin. Harmittaa vaan, kun aina sataa ja on niin märkää ulkona, ettei oikein tohdi pentuja sinne viedä. Toivottavasti pian tulee kuivaa ja pikkupakkaskeliä niin saisivat pennutkin hieman ulkoilla. Pikkunaskalit on tulleet jo esille ja niitä tietysti kokeillaan joka paikkaa, yleisesti varpaita ja nillkoja. Ja tietysti niillä myös kokeillaa sisaruksia. Häkissä ollan käytännössä vain yöt ja ne ajat kun olen töissä tai muuten pois. Muulloin saavat harjoitella liikkumista vapaasti. Toistaiseksi Tara-mummeli on laitettava aidan taakse, kun ei oikein siedä vielä uteliaina neniä lähellään. Mutta kunhan pennut vielä hieman kasvaa, alkaa Taran ”kielikurssi”….

”Rami” 4vk

”Aapo” 4vk

”Raakel” 4vk

”Senni” 4vk

”Helga” 4vk

8.1.2008  Pennut 3 viikkoa. Alkaa olla hieman hankalaa tuo kuvien otto, kun se pää tahtoo keikkua ihan minne sattuu. Jotain sentään saatiin aikaiseksi ja alla tulokset. Ensimmäinen madotus on ollut ja nimianomus on lähtenyt Kennelliittoon. Kaikkien silmät on jo kokonaan auki, eikä kellään ole sinisiä silmiä.  Pikkuhiljaa alkaa vauhti kiihtymään ja leikit kovenee. Huvittaa, kun siellä jo vähän muristaan ja yritetään painia.  Pennut muuttivat olkkariin ja isompaan häkkiin eilen. Samalla myös laitettiin sanomalehdet alle. Sen verran sitä sotkua alkoi jo tulla. Tällä viikolla alkaa myös ensimmäiset kiinteän ruoan tarjoilut, vaikka Kiralla on kyllä mahtavat Arlat, nimensä mukaisesti, (Cicciolina) ja maitoa riittää.  Nyt tästä eteenpäin pentuja voi tulla katsomaan. Alma se edelleenkin kuvittelee, että ne ovat hänen pentuja. Ei malta millään olla pois häkistä. Tara-mummeli käy välillä katsomassa ”jäykin jaloin”, mitä lapsenlapset touhuaa. Se ei ole niistä läheskään niin innostunut kun Alma. Mutta Taran rooli tässä leikissä ”kieltenopettajana” on erittäin tärkeä.

”Rami” 3vk

”Aapo” 3vk

”Raakel” 3vk

”Senni” 3vk

”Helga” 3vk

1.1.2008  Pennut 2-viikkoisia. Vuosi vaihtui rakettien paukkeessa. Pennut eivät vielä tienneet siitä juhlahumusta mitään, kun eivät näe eivätkä kuule vielä. Osalla on silmät hieman raollaan.  Kovasti yritetään jo kävellä, mitä onkin huvittavaa seurata.  Muutama askel ja nurin.  Enää en punnitse pentuja muulloin kun madotusten yhteydessä.  Sen verran satokkaasti ovat alkaneet kasvamaan. Loppuviikosta tulee muutto isompaan, eli verkkohäkkiin.

”Rami” 2vk

”Aapo” 2vk

”Raakel” 2vk

”Senni” 2vk

”Helga” 2vk

25.12.2007  Pennut ovat tänään 1 viikon ikäisiä ja otettiin myös ekat viralliset kuvat. Alun Kiran kalkkivajeen lääkityksen jälkeen kaikki on lähtenyt hienosti eteenpäin. Pentujen painot on nousseet huimasti. Rami ja Senni ovat hieman pienempiä, mutta saavuttavat muita vauhdilla. Isommat ovat jo yli 600 g ja pienemmätkin jo reilusti yli puolikiloisia. Ihmeen lujaa pääsevät ryömimään laatikossa eteenpäin, varsinkin jos suunta on tissille.

”Rami” 1vk

”Aapo” 1vk

”Raakel” 1vk

”Senni” 1vk

”Helga” 1vk

Alma on niin innokas pentujen hoitaja, että pitää aika ajoin oikein kovistella sitä pois pentulaakikosta. Tosin pienen hoitohetken jälkeen Alma on sitä mieltä, että nyt aletaan leikkimään ja alkaa tökkimään pentuja. Vahtimatta sitä ei sinne voi päästää.  Tara mummelilla ei ole mitään asiaa laatikon lähelle. Kumma juttu! Kun Almalla on pennut, sinne ei ole kyllä kellään mitään asiaa! 

Pennut syntyivät eilen 18.12.2007 illalla sektiolla. Painot olivat tasaisesti 350 – 400 g välillä.Pennuille on annettu työnimet ihan tämän viikon kalenteria katsoen. Eli pojat ovat Rami ja Aapo, tytöt taas Raakel, Senni ja Helga, jota ei tämän viikon nimipäiväkalenterista löytynyt. Yksilökuvia laitetaan niin pian kun ehditään ottaa kelvolliset.