Tulossa

Pennut muuttaneet omiin koteihinsa!  

 
Likka (Briskness Lindsay Lohan) on astutettu Ruu:lla (Rajahiilen Vihuri) viikolla 3.  Pennut syntyvät viikolla 12.  Pennuille haetaan etupäässä erilaisista koiraharrastuksista kiinnostuneita omistajia.  
 
Pentutiedustelut:  briskness1990 ( at ) outlook.com  tai 045-1256540  Soitot ennen klo 21.00
 
Molemmista vanhemmista saa lisätietoja omistajilta;
Rajahiilen Vihuri   /  Ritva Holmström    044-0399013 
Briskness Lindsey Lohan  /  Henna Raittimo  050-4801374
 
 
Pentublogiin pääset tästä: https://briskness-upentue.blogspot.com/ 
 
 

Briskness Lindsey Lohan ”Likka” FI AVA & AVA-H

Likka omistaja Hennan sanoin:

”Likka elää perheessä, jossa on kaksi lasta ja laumaan kuuluu kolme koiraa. Arjessa Likka on helppo, sitä ei kotona juuri huomaa. Lapsia se rakastaa eniten. Kaikkia lapsia täytyy hoitaa, oli ne sitten perheen omia tai vieraita. Likka on koiralaumassa iältään keskimmäinen, mutta ylimpänä.
Harrastuksissa Likalta löytyy moottoria. Sen vire on korkea, mutta pääharrastuksessa agilityssä, se ei haittaa. Toko on kaatunut ohjaajaan laiskuuteen ja viretilan säätämiseen. Agilityssä töitä on aluksi tehty juuri siinä, että viretilan ollessa korkea, täytyy myös osata kuunnella. Likka palkkautuu sekä herkuilla että lelulla. Viretilan vuoksi pääasiallinen palkka on sille herkut, ja se on todella ahne.
Likka tulee toimeen oman lauman kanssa sekä tuttujen koirien kanssa. Jos vieraat koirat tulevat sen silmille, se reagoi tilanteeseen hyökkäävästi. Tämä tilanne on ainoastaan jos sen luo tullaan ns. naamalle. Koskaan ei ole ollut ongelmaa pitää koiraa irti esim treeneissä, jossa toisia koiria irti tai samassa tilassa, sitä eivät ne kiinnosta. Se on myös reviiritietoinen narttu.
Omasta mielestäni se on luonteeltaan hieman kova ja siitä löytyy vähän terävyyttä. Se ei reagoi ääniin ja on luoksepäästävä ja avoin. Miellyttämisenhalua sillä on suoraan herkkujen määrään verrattava määrä 🙂 Agilityssä se palkkautuu itse tekemisestä parhaiten.”

Rajahiilen Vihuri ”Ruu” BH, PEHA-B, PERA-B, PEKO-T, IPO-R T-B, IPO-R FL-B, IPO-R L-V, IRO WCH 2019

Ruu omistaja Ritvan sanoin:
Rajahiilen Vihuri, ”Ruu” on isolla moottorilla ja sydämellä varustettu kaveri. Raunioilla Ruu on erittäin alustavarma ja menee paikkaan kuin paikkaan. Hakumetsässä ei kauaa nenä tuhise, kun maalimiehet löytyvät. Olemmepa muutamassakin kv-kokeessa joutuneet työstämään tyhjää aluetta tuomarin pyynnöstä, kun henkilöt ovat löytyneet niin nopeasti… 🙂 Ruu on reipas, rohkea ja rakastettava ruskeaturkkinen.
Harrastuksiin kuuluu pääasiassa henkilöhaku, rauniopelastus ja jälki. Rallytokoa olemme käyneet treenaamassa yhden alkeiskurssin verran. Tänä kesänä olisi tarkoitus ottaa jälki paremmin haltuun. Ruu on monipuolinen koira, joka tekee innolla töitä, mutta osaa myös rauhoittua hyvin. Lampaita olemme käyneet katsomassa muutaman kerran, ja paimenviettiäkin löytyy sopivasti.

Ruu on sijoitettu Helsingin PETO-ryhmään eli pelastustoimen rauniopelastusryhmään ja kuuluu Keravan koiraharrastajien hälytysryhmään, josta lähdetään Vapepan etsinnöille pääasiassa Itä- ja Keski-Uudenmaan alueella kun viranomainen pyytää.
Kansalliset kokeet:
BH, PEHA-B, PERA-B, PEKO-T,  Virta-tarkastettu

KV-tulokset:
IPO-R T-B (raunio-B), IPO-R FL-B (haku-B), IPO-R L-V (laviini soveltuvuus), IRO MM-kisat 2019 Ranska, Villejust: tulos IPO-R T-B ja sijoitus 15., joukkuekulta Suomelle. MM-kisojen tulokset https://www.iro-dogs.org/cdn/uploads/25-iro-wm-2019-paris-fr.pdf On tällä hetkellä IRO:n rauniokoirien rankinglistalla sijalla 16 https://www.iro-dogs.org/cdn/uploads/qualifikationsliste-truemmer-18-12.pdf (IRO = International Search and Rescue Dog Organization)

ja nämä tulokset eivät kaikki löydy KoiraNetistä, osa on IRO:n sivuilla https://www.iro-dogs.org/en/home Raunioilta ja hausta siis kansalliset ja kv ”voittajaluokan” tulokset, laviinikokeesta suoritimme viime talvena soveltuvuuskokeen.”